BARA yoga in Zutphen


Alle yoga is Hatha yoga en iedere docent brengt zijn of haar eigen ervaring en invalshoek mee. Mijn interesse ligt bij het voelen, de tastzin, en de verbinding met jezelf. Het is deze zoektocht die mijn lessen kenmerkt.


Yogales in Zutphen
Ik geef twee soorten yoga: Bara Yoga (de gewone les) en de fysiek zwaardere Asana-les. Kort gezegd is het verschil dat je bij de gewone les de yogahoudingen gebruikt om in je lichaam, en bij de Asana-les je lichaam gebruikt om in de houdingen te komen.

Een les duurt 75 minuten en bestaat uit een beginmeditatie, een warming-up, oefeningen en asana's, en sluit af met een eindontspanning. Beweging, ademhaling en ontspanning komen samen in toegankelijke en effectieve lessen, waarin je gewrichten losmaakt, houdingsspieren versterkt en spanningen afvoert. In een les draait het niet om prestatie, maar om jóuw persoonlijke ervaring van in- en ontspanning en jóuw beleving van innerlijke rust en kracht.

Ik geef 10 lessen in de week. Zie het lesrooster.
In de maand augustus geef ik geen les. Helga van den Berg neemt deze maand een deel van mijn lessen over. Zij geeft Flow en Relax lessen op:
maandag 10.45-12.00 en 19.15-20.30 uur
woensdag 09.15-10.30 en 20.45-22.00 uur
vrijdag 10.45-12.00 uur.  
Mail voor informatie en aanmelding naar Helga.


De yogaruimte bevindt zich op de begane grond van een historisch pand aan de Nieuwstad 53 in Zutphen (naast De Boekerij en tegenover café De Spaan). Deze lokatie is ruim, licht en sfeervol en wordt aangenaam verwarmd middels vloerverwarming. Zomers is de ruimte heerlijk koel. Alles is er aanwezig: yogamatten, krukken, dekens, blokken en meditatiekussens. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen.


Wat brengt yoga bij BARA je?
- Meer kalmte, energie en vitaliteit, meer zelfvertrouwen en focus;
- verbetering van je conditite en fysieke prestaties;
- een gezonde balans tussen in- en ontspanning, tussen je eigen kracht en de invloed van de vaak turbulente omgeving;
- rust in je hoofd, ontspanning in je lijf, meer contact met je gevoel;
- een positieve doorwerking in het alledaagse leven;
- een groter bewustzijn van en inzicht in jezelf waardoor je beter met spannings- en andere klachten leert omgaan.


Tarief yogalessen (seizoen 2017-2018)
Het seizoen telt 41 lessen verdeeld over 11 maanden en loopt van 1 september 2017 tot en met 27 juli 2018.
Er zijn geen lessen in de schoolvakanties en in de maand augustus (wél lessen in juli).
Het lesgeld bedraagt € 44,- per maand; € 72,- per maand bij 2 lessen per week.
Proefles € 10,-, losse les € 14,- en een 10-lessenkaart die onbeperkt geldig is: € 130,-. Individuele yogales: € 65,- (60 minuten).
Bij betaling voor het hele seizoen geldt een ander, goedkoper tarief (zie Algemene voorwaarden). Het voordeel van opgave voor een heel seizoen is dat je in het eropvolgende seizoen gegarandeerd bent van een plaats bij de les van je keuze. 

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor een proefles, neem per mail of telefonisch contact met mij op. Ik beantwoord je vragen graag. Wanneer je belangstelling hebt voor een groep die vol is kan ik je op de wachtlijst zetten en informeer ik je wanneer er een plek vrijkomt.


Algemene voorwaarden en huishoudelijk reglement