Linzen met zoete aardappel

Als Cees, mijn zoon, het voor het zeggen zou hebben, zouden we dit gerecht iedere dag eten. Als het aan mij ligt kook ik dit voedzame en smakelijke gerecht minstens eenmaal per week. We hebben het inmiddels heel vaak gegeten en zijn er nog steeds dol op. Bij iedere hap zeggen we: mmmmmm!

 

Ingrediënten

- olijfolie of kokosolie

- 2 tenen knoflook

- 750 ml. groentebouillon

- 250 gr. bruine, berg- of Beluga linzen

- 2 zoete aardappelen (ong. 300~400 gr.)

- 1 citroen (sap en schil)

- 200 gr. (wilde) spinazie

- 1/4 theel. cayennepeper

- handjevol gehakte verse munt

- feta

 

linzen

 

Bereidingswijze

Frituur de knoflook in de olie, voeg de linzen erbij en laat ze meefruiten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afhankelijk van het soort linzen, 30~45 min. pruttelen.
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Voeg toe aan de linzen en laat 15 min. meekoken.

Wanneer alles beetgaar is (zorg ervoor dat de linzen en de aardappelen niet te gaar worden) het citroensap, de zeste, de gehakte spinazie, cayennepeper en verse munt toevoegen.

Alles door elkaar roeren en nog even laten koken tot de spinazie is geslonken.
Voor het opdienen de feta erover verkruimelen en klaar is Cees!

Met dank aan mijn broer Bart die ons met dit gerecht verraste.



< terug